Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden

Kopiering af tekst, grafik og billeder fra denne side er IKKE tilladt.

Barraband Parakit (Polytelis swainsoni)

Barraband Parakitten er fra Australien og er udbredt i de tørre områder i New South Wales og Viktoria. Det er en stor parakit, som kræver masser af flyveplads.

Mine Barraband fik jeg ved lidt af et tilfælde. Hunnen blev indleveret til mig af en bekendt som havde fundet den i det fri, helt forkommen efter et vældigt regnvejr. Da jeg, efter et par måneders søgen, ikke havde fundet frem til ejeren, måtte fuglen jo være min, og jeg fik hurtigt købt en mage til hende.

Til at begynde med kunne de ikke rigtig enes, men efter en måneds tid, ser det ud til at de er ved at være på god fod med hinanden.

Hunnen                                                                             Hannen

 

Mit par går i en af mine store volierer, og de får samme pasning som beskrevet under Rosellaerne.

 

TV: Barraband Parakitten er ca. 40 cm. lang og en imponerende fugl.

TH: Et kig ned i reden d. 27/4-03 - 6 nylagte æg

 

Facts om Barraband parakitten:

Længde: Ca. 40 cm.

Antal æg: 4-6.

Rugetid: 19 dage.

Flyvefærdig: 42 dage.

 

 

Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden