Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden

Kopiering af tekst, grafik og billeder fra denne side er IKKE tilladt.

Bourkes Parakit (Neopsephotus bourkii)

 

 

Bourkes Parakitten er udbredt i det indre Australien og hørte tidligere til slægten Neophema. Forskerne mener dog nu at de mange forskelle mellem Bourkes Parakitten og resten af Neophema slægten gør, at den skal have sin egen slægt.

 

Bourkes Parakit sammen med Skoggerdue, Diamantdue, Kanarie og Zebrafinke.

 

Det er utrolig svært at finde Bourkes Parakitter i en god kvalitet i dag. Jeg har ledt i tre år efter et par i en ordentlig størrelse og med en ordentlig farve. Den vildtfarvede variant  af Bourkes Parakitten er næsten forsvundet til fordel for den mutation, som kaldes Rosa Bourkes.

 

Hannen til venstre og hunnen til højre

 

 

Bourkes Parakit hannen kan kendes på det blå pandebånd.

 

Mine Bourkes Parakitter går i min største voliere på 2,7 x 1,4 m. med en udendørsvoliere på 3,6 x 1,4 m. De får samme pasning og foder som beskrevet under Rødbrystet Græsparakit.

 

Facts om Bourkes Parakitten:

Længde: 20 cm.

Antal æg: 4-6.

Rugetid: 18-20 dage.

Flyvefærdig: 28 dage.

 

Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden