Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden

Kopiering af tekst, grafik og billeder fra denne side er IKKE tilladt.

Diamantdue (Geopelia cuneata)

 

Diamantdue par. Hannen til venstre kan kendes på den større og lidt stærkere farvede øjenring.

De sidder sammen med en Hvidbrystet grå Zebrafinke.

 

Diamantduen lever i Australien i åbent skovland. Der findes rigtig mange mutationer efterhånden, den mest kendte er nok pastel Diamantdue.

 

 

Jeg har lige nu 3 par Diamantduer, alle sammen vildtfarvede. De går i hver deres voliere og sammen med forskellige andre fugle. De er fredelige over for de andre fugle, men man kan nogen gange få problemer, hvis man holder flere par Diamantduer sammen.

Diamantduen foretrækker en åben kurverede af den type, der bruges til kanarier.

 

0,1 Diamantdue ligger og ruger.

 

Hvis man har et godt par, er de ret ynglevillige. De lægger kun to æg ad gangen, men ungerne bliver hurtigt store, og så er de gamle i gang igen. Man skal dog ikke lade dem få mere end 3 allerhøjest 4 kuld efter hinanden, ellers bliver det for hårdt for hunnen. De kan dog være ret svære at stoppe, når de først er kommet i gang. Selv om man tager rederne ned, så lægger de sig bare til at ruge i foderskålen! De store unger kan gå sammen med forældrene et stykke tid, men hvis hannen begynder at jage med ungerne, skal de flyttes.

 

Nyudfløjne unger.

 

Mange steder i litteraturen står der, at Diamantduen skal flyttes til opvarmede rum om vinteren. Mine går dog ude i stalden hele året, og der kan temperaturen godt komme ned under frysepunktet. Det har indtil nu ikke givet nogen problemer.

 

Diamantdue sammen med Bourks parakit og Zebrafinke.

 

Tv. normalfarvet hun og th. pastel hvidgumpet han

 

Facts om Diamantduen:

Længde: 20 cm.

Antal æg: 2.

Rugetid: 13 dage.

Flyvefærdig: Ca. 14 dage.

 

Et par pastel diamantdueunger i reden

 

 

Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden