Tilbage til akvariesiden

Tilbage til hovedsiden

Kopiering af tekst, grafik og billeder fra denne side er IKKE tilladt.

Prinsesseakvarie

Dette akvarie er på 128 l. Filteret er et Fluval 3+. Varmelegemet er sat til 25 grader. Dekorationen består af sandbund (Cichlidesand fra Avifauna) og kalksten. Desuden har jeg også brugt andre sten pga. mangel på egnede kalksten. Det er bygget op så der er mange huler og gemmesteder.

Planterne er Anubias barteri var. nana, som er sat fast på stenene med hhv. fiskesnøre og elastik. Fordelen ved at bruge fiskesnøre er, at det ikke kan ses. Til gengæld har planten nemmere ved at rulle rund. Elastikken kan nemt ses (indtil det gror efter af alger), men den holder godt, og den skal jo også kun sidde til planten er groet fast på stenen.

Anubias plante sat fast med elastik.

 

Beboerne i akvariet var til at starte med 6 stk. Prinsessen af Burundi (Neolamprologus brichardi). Det varede dog kun lige til det første kuld unger var klækket, så begyndte de at angribe en af fiskene. Den blev slemt medtaget og blev sat i mit karantæneakvarie, den blev senere spist af min kat :-(.

Der er én han som bestemmer i det meste af akvariet. Han har to hunner, som har hver deres lille territorium i hans store territorium. De sidste to fisk (tror det er to hunner) har så deres lille område til højre i akvariet.

 

Nyklækkede unger                                                        Her er de blevet lidt større.

 

De har indtil nu fået rigtig mange unger - flere hundrede. Langt fra alle ungerne overlever, på et tidspunkt var der ca. 30-40 store unger + et helt nyt kuld på ca. 50 unger. Men nu er der kun 6 store unger tilbage og alle nyklækkede dør efter få dage.

Jeg er ikke helt sikker på hvad der bliver af de manglende unger, men jeg har forældrefiskene mistænkt for at æde nogen af dem en gang imellem. Jeg har også læst, at hvis de voksne fisk synes der er for mange unger, æder de nogen af dem. Desuden kan det måske også skyldes at jeg indtil videre ikke har fodret særlig målrettet til ungerne. 

 

 

Prinsesse mor med stor unge

 

 

I starten døjede jeg meget med brunalger og senere var det blågrønalgerne der tog over, og her for nyligt var det fyldt med grønalger. Det har dog nu, efter ca. 10 måneder, stabiliseret sig, pga. at jeg har skåret lysmængden ned til 4-5 timer om dagen.

 

 

Facts om Prinsessen af Burundi:

Udbredelse: Tanganyikasøen i Afrika

Max størrelse: 10 cm. Hannerne er størst.

Temperatur: 23-26 grader.

Vand: pH8-9 - hårdt vand.

Foder: Æder alle almindelige fødeemner.

Opdræt: Huleleger.

 

 

 

 

Klik her for at se gamle billeder af Prinsesse akvariet

 

 

Tilbage til akvariesiden

Tilbage til hovedsiden