Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden

Kopiering af tekst, grafik og billeder fra denne side er IKKE tilladt.

Rødbrystet Græsparakit (Neophema splendida)

Vildtfarvet Rødbrystet græsparakit han forfra og bagfra.

 

Den Rødbrystede Græsparakit kaldtes før også Splendidparakit, men nu er det blevet bestemt på højere plan at det danske navn skal bruges. Den er udbredt i det indre og sydlige Australien. Den betegnes som truet i sit hjemland, men er efterhånden ret almindelig i fangenskab. Gennem årene er der opstået en del mutationer, som er blevet fastholdt gennem seriøst avlsarbejde.

 

Fra venstre ses en hvidbrystet blå han, en toppet grå zebrafinke, vildtfarvet Rødbrystet hun og th en Diamantdue

 

Jeg har gennem et par år arbejdet med den blå variant, som kaldes Hvidbrystet blå. Jeg købte et par i efteråret 2000, parret fik unger i 2001, men de døde desværre, og senere mistede jeg også hunnen. Jeg fik købt en ny blå hun, men da jeg undersøgte sagen nærmere, viste det sig, at hun var Søgrøn og ikke Hvidbrystet blå. Derfor valgte jeg at købe en vildtfarvet han til hende, og da jeg ikke kunne finde en ny Hvidbrystet blå hun, fik jeg fat på en vildtfarvet hun til min blå han. De fik i 2002 en enkelt unge, en hun, som så er split for blå.

 

Her ses min hvidbrystede blå han.

 

Det unge par fik ingen unger i 2002 og i efteråret bestemte jeg mig for at bytte den søgrønne hun til en Hvidbrystet blå. Jeg fik fat på en Hvidbrystet blå cinnamon hun, den variant, som også kaldes sølv. Hun skal så parres sammen med den unge vildtfarvede han.

Til den unge hun af egen avl, har jeg været så heldig at få fat på en ung hvidbrystet blå, desværre tror jeg at det er en hun. Hvis det havde været en han, så burde den have været udfarvet for længst, men nu må jeg vente at se.

Update marts 2003: Tjaa... Det viste sig i løbet af vinteren, at den Hvidbrystede blå cinnamon farvede ud til han og den Hvidbrystede blå er en hun. Cinnamon hannen skal så parres med en normal/hvidbrystet blå hun, og den hvidbrystede blå hun med min normalfarvede han.

 

Hvidbrystet blå cinnamon Rødbrystet græsparakit - ung han.

 

To par af mine Rødbrystede Græsparakitter går i de korte af mine volierer. De er så hurtige flyvere, at hvis de går i for lange volierer, så får de så meget fart på, at de kan ikke kan nå at stoppe, og så smadrer de ind i tråden. Det har jeg oplevet med en Elegant parakit engang. Mit tredie par går dog i en af de lange, men jeg har tænkt mig at sætte nogle grene op for enden, så de bedre kan afstandsbedømme.

 

 

TV: Hvidbrystet blå hun.

TH: Hvidbrystet blå cinnamon han

 

Jeg fodrer med en parakitblanding uden solsikke. Om vinteren får de dog lidt solsikke blandet i. Ellers er de på samme menu om sommeren som beskrevet under Rosellaerne, dog med endnu mere græs. Det er jo en græsparakit, som i naturen stort set lever af græsfrø.

 

TV: Ca. 10 dage gammel unge af Rødbrystet Græsparakit - Er den ikke nuttet?

TH: Samme unge - noget større.

 

Samme unge - ved at farve ud....

Facts om Rødbrystet Græsparakit:

Længde: 20 cm.

Antal æg: 4-6.

Rugetid: 18-20 dage.

Flyvefærdig: 28 dage.

 

 

Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden