Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden

Kopiering af tekst, grafik og billeder fra denne side er IKKE tilladt.

Rødbuget Conure (Pyrrhura frontalis)

      

Den Rødbugede Conure er en sydamerikansk parakit, som er udbredt i det sydøstlige Brasilien, Uruguay, Paraguay og det nordlige Argentina. Selv om man ikke ser den ret tit, er det faktisk den mest almindelige conureart i Danmark.

Det er en utrolig tillidsfuld fugl, når man først lærer dem at kende. Over for fremmede er de sky. Desuden er de gode "vagthunde". De skræpper op med det samme der kommer en kat eller hund i nærheden.

Mit par af den rødbugede har jeg haft siden 1994. Jeg fik hunnen først i en byttehandel og var så heldig at finde en mage til hende. De har desværre kun haft unger én gang, der fik de fire stk. Min hun er i dag ca. 15 år, så jeg tror ikke, der er de store chancer for mere yngel.

De går i en af mine små volierer på 250 x 120 cm. med tilhørende inderrum på 270 x 120 cm. De bliver fodret og passet på samme måde som mine Rosellaer.

 

Facts om Rødbuget Conure:

Længde: 26 cm.

Antal æg: op til 6.

Rugetid: 21 dage.

Flyvefærdig: 5 uger.

 

Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden