Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden

Kopiering af tekst, grafik og billeder fra denne side er IKKE tilladt.

Rosella (Platycercus eximius)

Rosellaen er en australsk parakit, som er udbredt i det sydlige Australien samt på Tasmanien.

Det par af Rosellaer, jeg har nu, er mit andet par. Jeg købte dem som ungfugle i 1994, og de har haft unger næsten hvert år. De svigtede et år, hvor to unger fra sidste års kuld stadig gik hos dem, der døde de nye unger. Desuden fik de ingen unger i 2000 hvor jeg flyttede dem ned til vores nye hjem, og 2001 gik også uden unger. Her i 2002 fik de så endelig to unger på pind.

De to unger fra 2002.

Parret går i en af mine store volierer på 360 x 120 cm og over 2 m. høj. De har adgang til et inderrum på 270 x 120. Ret meget mindre plads mener jeg ikke de kan være tjent med, da det er gode flyvere, som virkelig nyder at bevæge sig. I mit gamle fuglehus havde de kun en indervoliere på 120 x 120, og det var for lidt. De var utrolig sky, fordi de ikke havde stor nok flugtdistance. Det har hjulpet i de nye volierer.

Jeg fodrer med en parakitblanding uden solsikke, og jeg tilsætter selv solsikke alt efter behov. Om sommeren får de næsten ingen solsikke, mens de om vinteren, når det er koldt får ca. 1 håndfuld om dagen. I februar-marts måned starter jeg med at give frugt og grønt, som regel gulerod, æble og hvad jeg ellers kan finde i naturen. Lidt senere på året ca. i april starter jeg med at give spiret frø. Det er som regel en spireblanding til parakitter, jeg bruger.

Facts om Rosellaen:

Længde: 30 cm.

Antal æg: 4-7.

Rugetid: 21 dage.

Flyvefærdig: 28-30 dage.

 

Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden