Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden

Kopiering af tekst, grafik og billeder fra denne side er IKKE tilladt.

Skoggerdue (Streptopelia roseogrisea var. "risoria")

Skoggerduen er en tamform af den afrikanske due Barbary Dove (Streptopelia roseogrisea). Den findes i utrolig mange farver og varianter. Jeg har 3 Skoggerduer af den hvide variant. Skoggerduen kaldes også for Trylledue, og fejlagtigt bliver også navnet "Turteldue" brugt om denne art, men Turtelduen er en helt anden due, som du kan læse på Turteldue siden.

Skoggerduen er utrolig rolig og tillidsfuld, og det er da også den, der bliver brugt i trylleshows. Mit Skoggerduepar går sammen med Zebrafinker, Kanarier, Dværgvagtler og græsparakitter, og det går fint. Selv da Skoggerhunnen lå og rugede, og vildfarne zebrafinkeunger hoppede rundt hos hende i reden, foregik det hele uden problemer. De har hos mig ruget i to forskellige reder. De første to kuld æg rugede de på i en stor kurv. Begge gange klækkede én unge, men begge gange døde ungen med det samme.

Skoggerdue på den store kurverede

Tredie kuld blev udruget i en kanarierede. Der klækkede én unge, som voksede op uden problemer. Men det var vist godt, at der ikke var to unger. De ville ikke have kunnet være der.

Skoggerdue på kanarierede.

Mine Skoggerduen bliver passet på samme måde som beskrevet under Turteldue.

 

Her i 2003 er mit gamle avlspar gået i gang igen. Første kuld æg blev lagt allerede først i marts. De rugede i vandskålen, men det blev ikke til noget. Andet kuld blev lagt i en kanarierede ligesom sidste år, og "heldigvis" blev det kun til en enkelt unge...

Unge klækket maj 2003

 

Ungen sammen med sin far

 

De er allerede i gang med at ruge på tredie kuld æg, det foregår i foderskålen!

 

 

 

Facts om Skoggerduen:

Længde: 27 cm.

Antal æg: 2.

Rugetid: 13-14 dage.

Flyvefærdig: 14 dage.

 

Tilbage til fuglesiden 

Tilbage til hovedsiden