Tilbage til akvariesiden

Tilbage til hovedsiden

Kopiering af tekst, grafik og billeder fra denne side er IKKE tilladt.

Sneglehusakvarie

Akvariet er på 54 l. og teknikken består af et Pico filter, samt et Hydromatic2 varmelegeme. Temperaturen er på 25 grader. Akvariet er indrettet med sandbund (Cichlidesand fra Avifauna) og faxe kalksten. Desuden er der på bunden strøet vinbjergsneglehuse.

Planterne er Valisneria og på stenen til venstre er plantet en Anubias barteri var. barteri. I dag er der ikke flere Valisneria tilbage i akvariet. Fiskene begraver rodhalsene i sand eller graver dem op, og det kan de ikke holde til. Akvariet ser i dag ud som på billedet til højre.

Beboerne består af 8 stk. (4,4) voksne Neolamprologus multifasciatus + ca. 10-15 små unger. Hver fisk har sit eget sneglehus, som de trækker sig tilbage til ved den midste bevægelse. De er ret sky, og man skal sidde et godt stykke tid ved akvariet før de begynder at komme frem fra sneglehusene.

Her gemmer der sig en fisk...

 

Og her kommer der en fisk frem af sit sneglehus.

 

Når man så har siddet et stykke tid foran akvariet, så kommer de frem én efter én. Det meste af deres tid bruger de på at stå oven over deres sneglehus og passe på den. En gang imellem har de en lille uoverensstemmelse med naboen. Det er mest hannerne, der lige skal imponere hinanden med jævne mellemrum. Meget af tiden bliver brugt på at flytte sand fra den ene ende af akvariet til den anden, og næste dag kan de lige så vel flytte det hele tilbage igen !

 

 

Hannerne har deres eget territorium, som de deler med deres hunner. Mine hanner har mellem 1 og 3 hunner hver. Så har jeg to unge hanner, som bor for sig selv i bagerste højre hjørne under filteret.

 

Her er en han med sine to hunner.

 

Facts om Neolamprologus multifasciatus:

Udbredelse: Tanganyika søen i Afrika.

Max størrelse: 4 cm. Hannerne er størst.

Temperatur: 23-26 grader.

Vand: pH 8-9 - hårdt.

Foder: Altædende.

Opdræt: Yngler i tomme sneglehuse.

 

 

Tilbage til akvariesiden

Tilbage til hovedsiden